Związki chemiczne

Produkcja kosmetyków Środki czystości
Sodium Lauryl Sulfate - SLS

Sodium Lauryl Sulfate - SLS

Sodium Lauryl Sulfate – SLS jest często stosowanym, łatwo rozkładającym się surfaktantem, stosowanym do produkcji preparatów hygieny osobistej, takich jak szampony, żele pod prysznic, piany do kąpieli, środki do mycia naczyń, szampony dywanowe, środki do czyszczenia twardej powierzchni czy tapiserii.


Sodium lauryl sulfate - SLES

Sodium lauryl sulfate - SLES

Sodium lauryl sulfate - SLES to podstawowy uniwersalny surfaktan do produkcji środków myjących oraz czyszczących używanych w domostwie. Ceniony dla bardzo dobrego rozkładania, właściwośli pianotwórczych, oraz oszczędnych dla organizmu ludzkiego. Sodium lauryl sulfate – SLES stosowany jest do produkcji szamponów, mydeł w płynie czy kremów.